• Hamburg bezit als een van de weinige steden over een meer midden in het stadshart. De Alstermeren zijn twee aparte meren waarvan er wordt gesproken over een Binnenalster en een Buitenalster. De Binnenalster lag vroeger binnen de stad en de Buitenalster logischerwijs daarbuiten. Tegenwoordig liggen beide meren in principe binnen de stad Hamburg, maar is de scheiding nog altijd wel te herkennen door de nog deels aanwezige oude stadsmuren. Van oudsher hadden deze meren de functie om Hamburg van drinkwater te voorzien. Tegenwoordig zijn de meren een bezienswaardigheid van Hamburg.

  In de Binnenalster ligt tegenwoordig een eilandje welke kunstamtig is aangelegd. Middenop dit eilandje staat een prachtige grote fontein welke water tot grote hoogte spuit. Ook mensen kunnen dit eilandje bereiken door bijvoorbeeld een waterfiets of bootje te huren. Verder is het ook rondom de Binnenalster goed vertoeven doordat de omgeving is ingericht met veel groen en terassen.

  Zoals op veel plaatsen in Hamburg zijn er ook vele bruggen te vinden rondom de Alstermeren. De Binnenalster en de Buitenalster worden van elkaar gescheiden door grote bruggen. De Alstermeren lenen zich uitstekend om aan te recreeren en om te wandelen.

 • Het burgerpark Bremen is het openbare park in Bremen en een van de meest populaire attracties van de stad. Het park is aangelegd in de negentiende eeuw en dit zien we nog steeds terug in artistieke creaties in het park.

  Dit maakt een bezoek aan het Burgerpark Bremen zeer de moeite waard. Kijk en geniet van de vele bruggen, banken en monumenten die je een indruk geven van Bremen in de negentiende eeuw.

  Het park staat midden in de stad, maar je waant je er op het platteland.

 • Het EntdeckerPark in het Universum Bremen is de poort naar de buitenwereld. Met een oppervlakte van 5000 vierkante meter, het is een park vol met verschillende opvattingen en contrasten. De verschillende exposities , landschapselementen en vegetatie vormen samen het kader voor een wetenschappelijk avontuurlijk landschap.

  Het thema van het EntdeckerPark te Bremen is beweging . Gedurende ons hele leven leren we de bewegingen van ons lichaam te oefenen. Als kinderen is dit de manier waarop we ons in eerste instantie vertrouwd te maken met ons lichaam. Als volwassenen leren we onze lichamen te gebruiken voor werk en sportieve activiteiten. En op oudere leeftijd proberen we ons lichaam actief te houden voor zo lang mogelijk.

  In het EntdeckerPark , kunnen bezoekers de coördinatie en vaardigheden van hun lichaam testen op bijvoorbeeld de "maanspringer", op de klimmuur of in de kruip tunnel.

 • Omdat er genoeg groen is in de stad Bremen is het een heerlijke plaats om te fietsen. Er is meer dan 2800 hectare aan groene ruimte in de stad. Elke buurt heeft zijn eigen groene oase van rust. In die zin kunnen we Bremendus zien als een van de betere Duitse plaatsen om heerlijk te ontspannen. Het is de reden waarom fietstochten zo populair zijn in Bremen. Ook de Noordzee is vlakbij.

  Al fietsend zult u ontdekken dat Bremen een prachtige stad is. Prachtige huizen en net buiten de stad vindt u een prachtig uitzicht over het eindeloze platteland. In de Pauliner Marsh kunt u fietsen over comfortabele fietspaden en dit gebied is dan ook zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

 • Voel u helemaal welkom in de Grosser Garten Dresden met zijn paleis en de Dresden Park Railway. De grote tuin met zijn gazons, bloemperken, fonteinen, de drie buitenpodia en de Dresden Park Railway een van de meest populaire badplaatsen en de groene long van de stad Dresden.

  In de Grosser Garten Dresden zien we tuinkunst en tuin cultuur op zijn best: schilderachtige lanen, het opleggen van een plezier paleis, barokke beelden, kleurrijke bloembedden, uitgestrekte weilanden en bossen in het midden van de stad...

  Wees niet verbaast als u een trein hoort. De locomotief onderbreekt zo nu en dan de rust van het park. Een bezichtiging die zeker de moeite waard is.

  Het park een ontspannend toevluchtsoord tijdens de warmere maanden. Vlakbij is de dierentuin Dresden en het architectonisch onderscheiden transparante Gläserne Manufaktur, waar u kunt zien hoe de Volkswagen luxe model 'Phaeton' wordt gebouwd.

  Naast de Grosser Garten Dresden vindt u ook de gratis Botanische Tuin. Absoluut interessant om ook even te bezoeken!

 • De Hofgarten Dusseldorf wordt beschouwd als het groene hart van de stad. In de Hofgarten Dusseldorf kunt u even lekker ontspannen. De tuin staat vol met beelden van Heinrich Heine, Robert Schumann en andere Duitse grootheden.

  U kunt er terecht voor een ontspannen wandeling, maar ook op educatief gebied is er veel te zien. Het park is ingericht aan de hand van verschillende visies op de tuinbouw

 • Op het Landschaftspark Duisburg-Nord zien we een prachtige oude en ontmantelde hoogoven. Op deze locatie werd in het verleden vierentwintig uur per dag ijzer gesmolten. Tegenwoordig vloeit het ijzer alleen nog als toeristische attractie. Het gebouw wordt gebruikt als locatie om te laten zien hoe er vroeger gewerkt werd. Daarnaast worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.

  De fabriek wordt gebruikt als decor voor de actieve bezoeker. Zo is het mogelijk om te duiken in de oude fabriek naar het diepste punt van een voormalige gashouder. In een oude gashouder vinden we Europa's grootste kunstmatige duikcentrum. De voormalige bunker op het park is veranderd in een klimwal en de hoogoven doet dienst als uitkijktoren. Maar ook kunt u de hoogoven beklimmen naar de top van de hoogoven. U kunt een kijkje nemen in de voormalige bunkers, wandelen door de bloementuin en voor de kleintjes is er ook nog een kinderboerderij.

  In het weekend wordt het Landschafspark Duisburg-Nord verlicht door een projectie van de kunstenaar Jonathan Park. Deze fascinerende lichtshow is een van de meest bijzondere dingen die je moet zien.

  De toegang tot het park is gratis.

  Bezoekers kunnen het terrein te voet of per fiets verkennen. Kinderen en jongeren begrijpen het park als een gigantische speeltuin. Er is een gigantische glijbaan door twee erts bunker, een open zaal voor sporten zoals skateboarden en mountainbiken.

 • Bremen is een stad vol natuur en parken! Er zijn in Bremen ongeveer 1200 parken. Ze zijn er in alle formaten, van groot tot klein. Genoeg om even lekker te ontspannen. Bremen is de op 1 na groenste stad van Duitsland. Gezien de grootte van de stad moeten we dit benoemen als een bijzonder indrukwekkende prestatie. U vindt er genoeg natuur voor wandeltochten, lange fietstochten om heerlijk te relaxen in de frisse buitenlucht.

 • Het beste uitzicht op de rivier de Elbe heb je van de 75 meter hoge Süllberg heuvel.

  Süllberg is een voormalig vissersdorp en toevluchtsoord voor in de voorstad Blankenese. Als je het bezoekt zul je er prachtige huizen aantreffen. Je vindt er een aantal van de mooiste en duurste huizen in Duitsland. De aantrekkelijkheid van het gebied ligt met name in de heuvels en het labyrint van smalle geplaveide straatjes. In totaal zijn het 58 trappen.