Het pittoreske Böttcherstraße in het hart van de Hanzestad Bremen staat bekend om haar sierlijke bakstenen architectuur. De Böttcherstraße Musea zijn daarin het architectonische en culturele hoogtepunt van het Böttcherstraße ensemble. Zij omvatten het Ludwig Roselius Museum , een 16e - eeuwse huis (een typisch voorbeeld van het oude Bremen) en het Paula Modersohn - Becker Museum, dat werd ontworpen door de kunstenaar en architect Bernhard Hoetger.

Het Paula Modersohn - Becker Museum

Het Paula Modersohn - Becker Museum was het eerste museum in de wereld dat werd gewijd aan het werk van een vrouwelijke schilder. De meesterwerken die er zijn tentoongesteld illustreren de kunstenaar als een pionier van de moderne schilderkunst. 

Het museumgebouw werd opgericht in opdracht van de zakenman Ludwig Roselius , die een aanzienlijke verzameling van Paula Modersohn - Becker's werk in handen had. Er werd een uniek gebouw ontworpen, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van de expressionistische architectuur in Duitsland. Het werd in 1927 geopend als museum. 

Vandaag de dag vinden we in het museum een overzicht van elke fase van het oeuvre van de kunstenaar. Het museum huisvest ook de meest uitgebreide collectie werken van Bernhard Hoetgers.

Ludwig Roselius Museum

Het Roselius House is het historische centrum van de Böttcherstraße. Het werd in 1588 geheel in renaissancestijl gebouwd. Ludwig Roselius , de uitvinder van cafeïnevrije koffie kocht het gebouw in 1902.

In 1928 opende hij de Ludwig Roselius Museum en daarmee verleende hij het publiek toegang tot zijn waardevolle collectie van Noord-Europese schone en decoratieve kunsten. Vandaag de dag wordt de collectie nog steeds ingericht aan de hand van het gedachtengoed van Roselius,  met prachtige meubels, tapijten, behang en decoratieve kunst. 

Gezamenlijk roept het museum de sfeer op van het leven in de middenklasse van Noord-Duitse huishoudens. De kunstwerken die er worden tentongesteld nodigen bezoekers uit om te beginnen aan een reis door de middeleeuwen, renaissance en barok. 

Hoogtepunten van de collectie zijn de beelden, waaronder werken van Tilmann Riemenschneider en een groep van middeleeuwse altaarstukken. De historische zilveren schatkist van Riga Compagnie der Schwarzen Haupter ( Broederschap van mee-eters ) is in permanente bruikleen aan het museum sinds 1987.

 

Winkelen in de Böttcherstraße

Wandel en winkelen in een middeleeuwse ambiance. In een van de bekendste straten van Bremen,…

Winkelen in Bremen

Winkelen in Bremen is verrassend veelzijdig. Je vindt in de duitse stad leuke kleine winkeltjes…

Ubersee Museum Bremen

In 80 minuten de aarde rond! Het ubersee museum laat alles zien. Afrikaanse kunst, dieren…

Theater Bremen

Door de hele stad Bremen vinden we veel verschillende theaters en tonelen. Het meest belangrijke…

Stadtkirche Bremen

De Stadtkirche maakt onderdeel uit  van de vele bezienswaardigheden op de Jever. De kerk is…

Stadhuis van Bremen

Het stadhuis van Bremen is een van de mooiste van Europa. Het gebouw is opgenomen…

Sportief Bremen

Bremen biedt vele mogelijkheden om te sporten of te spelen. Fietsen is veruit de meest…

Sogestrasse Bremen

Sogestrasse is de grootste en meest belangrijkste winkelstraat in Bremen. Vroeger werd de straat gebruikt…

Science center (Universum Bremen)

In het Science Center in het Universum Bremen gaan kinderen , adolescenten en volwassenen op…