Tot op de dag van vandaag staat Dortmund in de hele wereld bekend om zijn bier. Al in de middeleeuwen kreeg de stad het recht om te brouwen, maar het was de introductie van de pilsener die een snelle groei mogelijk maakte. De methode voor het brouwen van pils werd in de 19e eeuw ontdekt en sindsdien staat Dortmund bekend om zijn bier. 

Daar moet bij worden opgemerkt dat Dortmund tegenwoordig niet meer alleen in Duitsland bekend is om zijn bier, maar over de hele wereld.  Het heeft vele jaren bekend gestaan als de Europese Bierstad. 

In Dortmund vinden we de grootste brouwerij van het Ruhrgebied. Er wordt daar ongeveer 7,5 miljoen hectoliter bier per jaar gebrouwen. Alleen in Milwaukee in de VS wordt meer bier gebrouwen.

In het Brouwerijmuseum Dortmund kunt u makkelijk een halve dag verdwalen. U kunt mee met een tour door de grootste brouwerij van Duitsland en aan het einde van de dag kunt u natuurlijk ook zelf de verschillende bieren keuren. 

Het brouwerij museum Dortmund werd gebouwd op de authentieke historische grond waar de eerste brouwerij ooit stond. In de tentoonstelling worden de ontwikkelingen door de eeuwen in beeld gebracht. Zo ziet u bijvoorbeeld de vooruitgang van het industriele brouwen en de voortdurende verfijning van productieprocessen. 

Ook wordt de moderne culturele geschiedenis van het bier gepresenteerd in een tentoonstelling.  Zo zie je bijvoorbeeld de grote stoommachine, etiketteermachines, grote trommels etc. Vooral populair bij de bezoekers zijn de bar met benzinepomp en de Krupp vrachtwagen uit 1922, waarvan er slechts 20 werden gebouwd .

Afbeelding van sxss via Pixabay