Ervaar de industriële cultuur van Dortmund in het LWL industriemuseum.

Vonken vliegen door de lucht tijdens het tikken van de hoogovens, schoorstenen, rook in de lucht. De textielfabrieken maken lawaai van de weefgetouwen en stoomlocomotieven rijden door het land. 

150 jaar lang waren deze beelden kenmerkend voor het land tussen de Rijn en de Weser. Industrialisatie heeft de regio gevormd als geen ander tijdperk. Tegenwoordig zijn de meeste hoogovens al lang gedoofd en zijn de machines zijn gestopt . 

Speciaal voor u is de productie in het LWL museum opnieuw begonnen. Het LWL museum is het grootste industriële museum in Duitsland. Het behoudt, verkent en brengen de cultuur van het industriële tijdperk in beeld. 

In het museum duikt u zelf de geschiedenis in door mee te gaan op een spannende excursie. Zo kunt u bijvoorbeeld mee naar de oudste overlevende hoogoven in het gebied. U wordt begeleid in de tunnel op een koollaag, er worden stoffen geweven op historische machines en worden de ovens verwarmd naar temperaturen van boven de 1000 graden celsius. U ziet het metaal smelten voor uw ogen om glas of bakstenen te maken

In de jaren 1960 begonnen de verandering in Noord -Rijnland-Westfalen. Steeds meer industriële bedrijven sloten de deuren en duizenden banen gingen verloren. Hiermee verdwenen ook de overblijfselen van het industriële tijdperk. Het LWL laat u deze gebouwen, dingen en herinneringen uit het leven en werk van de mensen zien.

Het museum legt de focus op acht belangrijke overblijfselen uit de industriële geschiedenis van Duitsland. Het gaat om drie mijnen, een hoogoven, een botenlift , een textielfabriek , een steenfabriek en een glasfabriek . De Gebouwen, machines en inventaris zijn zorgvuldig gerestaureerd en vormen nu het hart van het museum.