In het museum voor kunst en cultuurgeschiedenis Dortmund zien we de cultuurhistorie door de eeuwen heen. Van de oudheid tot het moderne design van tegenwoordig. Het zijn eigenlijk vijf musea onder een dak. In het museum begint u aan een reis door de tijd van de prehistorie en de eindigt in de 20e Eeuw. 

Onder de hoogtepunten van de collectie zijn scharen we een gouden schat met Romeinse munten, een Romeinse triomftocht kruis, de gotische Madonna's van Conrad von Soest, het rariteitenkabinet van de Renaissance en de kunstgalerie met werken uit de 18e en 19 Eeuw. In dit kabinet vinden we werken van onder andere CD Friedrich, Carl Spitzweg, Anselm Feuerbach, Max Liebermann, Lovis Corinth en Max Slevogt.

In het museum gaan we van de oudheid naar het moderne design van tegenwoordig. 

We zien dit terug in de collectie en dat betekend dat er voorwerpen uit vele tijden worden gepresenteerd. Denk aan objecten uit de prehistorie, maar ook aan de vroege Geschiedenis van de 20e Eeuw. Het museum herbergt niet alleen een belangrijke collectie van schilder en beeldhouwkunst, maar we vinden er ook andere zaken zoals meubels, decoratieve kunst, grafische vormgeving, fotografie, textiel , stadsgeschiedenis en archeologie. 

Afbeelding van David Mark via Pixabay