Duisburg is een Duitse stad in het westelijke deel van het Ruhrgebied in Noord-Rijnland-Westfalen. In Duisburg vinden we 's werelds grootste binnenhaven. Dit is 1 van de redenen waarom Duisburg is uitgegroeid tot een belangrijk trefpunt voor de handel en de productie van staal.

Duisburg heeft veel te bieden. Het heeft bekende podia, theathers en de Duitse Opera aan de Rijn. Daarnaast vinden we er het Theather aan de Marientor met zijn bekende muzikale podium, het Wilhelm Lehmbruck Stichting met zijn bekende collectie van moderne beeldhouwwerken, het museum voor cultuur en geschiedenis van de stad met de Mercator collectie, het museum van de Duitse binnenvaart vervoer over water en het Küppersmühle museum voor moderne kunst. 

 

Er is ook een grote dierentuin met een wereldberoemde dolfijnenshow.

 

Duisburg is het resultaat van talrijke oprichtingen van omliggende steden en kleinere steden en staat bekend om de ijzer- en staalindustrie. De laatst overgebleven kolenmijn gesloten is in de zomer van 2009, maar Duisburg is nooit een kolen - mijnbouw centrum geweest zoals andere plaatsen in het Ruhrgebied. Alle hoogovens in het Ruhrgebied zijn nu gevestigd in Duisburg. 49% van alle metaal en 34% van alle ijzer in Duitsland wordt hier geproduceerd.

 

Duisburg is daarnaast bekend om zijn grote brouwerij, de König Brauerei. Deze brouwerij maakt het merk König Pilsener.