Op het Landschaftspark Duisburg-Nord zien we een prachtige oude en ontmantelde hoogoven. Op deze locatie werd in het verleden vierentwintig uur per dag ijzer gesmolten. Tegenwoordig vloeit het ijzer alleen nog als toeristische attractie. Het gebouw wordt gebruikt als locatie om te laten zien hoe er vroeger gewerkt werd. Daarnaast worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.

De fabriek wordt gebruikt als decor voor de actieve bezoeker. Zo is het mogelijk om te duiken in de oude fabriek naar het diepste punt van een voormalige gashouder. In een oude gashouder vinden we Europa's grootste kunstmatige duikcentrum. De voormalige bunker op het park is veranderd in een klimwal en de hoogoven doet dienst als uitkijktoren. Maar ook kunt u de hoogoven beklimmen naar de top van de hoogoven. U kunt een kijkje nemen in de voormalige bunkers, wandelen door de bloementuin en voor de kleintjes is er ook nog een kinderboerderij.

In het weekend wordt het Landschafspark Duisburg-Nord verlicht door een projectie van de kunstenaar Jonathan Park. Deze fascinerende lichtshow is een van de meest bijzondere dingen die je moet zien.

De toegang tot het park is gratis.

Bezoekers kunnen het terrein te voet of per fiets verkennen. Kinderen en jongeren begrijpen het park als een gigantische speeltuin. Er is een gigantische glijbaan door twee erts bunker, een open zaal voor sporten zoals skateboarden en mountainbiken.