De "Oude Synagoge" van Essen, het huis van de Joodse cultuur.

De "Oude Synagoge" is een culturele instelling van de stad Essen en is gevestigd in de voormalige synagoge van de Joodse gemeenschap. Dit architectonische meesterwerk is een van de grootste en architectonisch belangrijke, vrijstaande synagogen in Europa van de vroege dagen van de 20e eeuw. Het is een uniek monument en zeer de moeite van het bezoeken waard.

De tentoonstelling toont de Joodse, Duits-Joodse geschiedenis en de Joodse cultuur van tegenwoordig.

We vinden de oude synagoge ten oosten van de De dom van Essen. De Alte Synagoge overleefde de Tweede Wereldoorlog grotendeels intact. Dit architectonische meesterwerk is een van de grootste en meest architectonisch belangrijke, vrijstaande synagogen in Europa van de vroege dagen van de 20e eeuw.

De imposante Villa Hügel te Essen is de woning van de familie Krupp. Een gegoede familie die er woonde tussen 1873 en 1945. Met zijn 269 kamers en 8100 m2 woonoppervlakte, omgeven door een park van 28 hectare, is Villa Hügel het symbool van de Duitse industrialisatie.

De Villa Hügel werd gebouwd in de jaren 1870-1873 door Alfred Krupp (1812-1887). De villa was een thuis en toevluchtsoord voor hem en zijn familie.

De Villa Hügel is tegenwoordig meer dan een gezinswoning en staat symbool voor de Duitse industrialisatie. De villa dienst nu als monument en wordt vooral door toeristen bezocht.

U kunt rondwandelen in de prive-vertrekken van de hoofdgebouw en beeld krijgen van de geschiedenis van de familie. Ook herbergt het gebouw een internationaal befaamde kunsttentoonstelling.