Gelegen aan de Glockengieszerwall ligt het museum Hamburger Kunsthalle. In dit museum zijn schilderijen te bewonderen welke gemaakt zijn tussen de 14e en 19e eeuw. De meeste schilderijen zijn in de stijl van de Duitse Romantiek,en afkomstig uit de 19e eeuw. Maar in het museum zijn niet alleen schilderijen van Duitse makelij te vinden. Ook zijn er werken te bewonderen van Claude Monet, Edouard Manet, Auguste Renoir, Rembrand en vele anderen. 

Het Kunstmuseum is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw door de architecten Georg Theodor Schirrmacher en Hermann von der Hude. Al vrij snel hierna volgde de bouw van een tweede gebouw. Dit gebouw word de Kunsthalle genoemd. Deze twee gebouwen zijn met elkaar verbonden.

Pas vele jaren later eind 20 eeuw werd de Hamburger Kunsthalle verder uitgebreid met de bouw van een derde gebouw. Deze bevind zich naast het Kunstmuseum en de Kunsthalle. Dit derde gebouw is Galerie der Gegenwart. Hier is met name aandacht voor de moderne kunst gemaakt vanaf ongeveer 1960. Hier zijn naast schilderwerken ook sculpturen en moderne fotografie te bewonderen.

Andere musea in Hamburg