Keulen heeft veel te bieden. Je vindt er oneindige hoeveelheden attracties en bezienswaardigheden. Het meest bekend is natuurlijk de beroemde kathedraal van Keulen. De bekende kathedraal waarvan de twee torens zo herkenbaar zijn. Mede daarom is Keulen al vaak tot meest populaire toeristische stad van Duitsland uitgeroepen. De stad blinkt uit als het gaat om musea, romeinse gebouwen en kunst. Daarnaast is Keulen bekend om de chocolade. De mensen in Keulen staan ​​bekend om hun liberalisme en over het algemeen is het daarom niet moeilijk om een ​​goede tijd te hebben in deze stad.

Keulen is een soort openlucht museum als het gaat over geschiedenis en architectuur. Al wandelend door de stad zult u bezienswaardigheden zien als oude Romeinse muren, middeleeuwse kerken, opvallend naoorlogse gebouwen, avant - garde en zelfs nieuwe postmoderne architectuur direct aan de Rijn.

Keulen is de vierde stad van Duitsland en werd gesticht door de Romeinen in 38 voor Christus. De stad groeide uit tot een belangrijk handelscentrum. Daarnaast is het bekend door zijn bier en het lente carnaval.