• De Böttcherstrasse te Bremen werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze fascinerende 110 meter lange straat staat vol met prachtige authentieke huizen, winkels, restaurants en musea.

  De naam Böttcherstrasse is afgeleid van de kuipers (botermakers) die vroeger woonden en werkten in de straat. Vandaag de dag is het kleine straatje de thuisbasis van kunstenaars en ambachtelijke winkels en ateliers.

  Aan het begin van de 20e eeuw werd de straat opgekocht. Het was destijds een gebied met veel vervallen huizen. De straat werd in het geheel herbouwd en dit resulteertde in een uitzonderlijke creatie van architectonische pracht. Met de hulp van architecten Bernhard Hoetger , Eduard Schotland en Alfred Runge werd de straat een hoogtepunt van de stad Bremen. De straat is een een mengsel van art deco en gemetselde stijlen van een uitzonderlijke charme.

  Image by Allie Caulfield

 • De Hauptstrasse te Dresden is een prachtige authentieke en vooral ook artistieke winkelstraat. U krijgt er een goede indruk van de stad Dresden in de 19e eeuw. De hoofdweg herbergt nu vooral veel mooie moderne winkels, maar ook vindt u er enkele artistieke/arty winkels.

  Een van die bijzonere gebouwen is het Kügelgenhaus. Dit gebouw behoort tot de mooiste gebouwen van de stad. Het gebouw is voorzien van zijn eigen toren en het is vooral bekend geworden vanwege de inscriptie "Aan Gods zegen is alles gelegen".

 • In het ' Viertel ' gebied te Bremenvinden we tal van trendy activiteiten. Het gebied staat bekend als de 'Viertel' en het herbergt een hele reeks van interessante winkels. Daarnaast vinden we er ook tal van cafes waar je gezellig even een kopje koffie kunt drinken.

  In het Viertel vinden we ook het Goethe theater. In dit theater worden zowel traditionele als moderne toneelstukken gespeeld. Als je niet precies weet wat je moet doen tijdens een bezoek aan de stad Bremen dan is een bezoekje aan het Viertel zeker de moeite waard. Je vindt het vlak bij het centrum van de stad dus je bent er zo.

  Picture by Klaus Nahr

 • De Pfunds Molkerei Dresden staat geregistreerd in het Guinness Book of Records als "De mooiste zuivel winkel in de wereld". De Pfunds Molkerei Dresden is uitgerust met 90 vierkante meter hand beschilderde tegels."

  Daarnaast vinden we er prachtige geëmailleerde beeldhouwkunst, allemaal handgemaakt door Villeroy & Boch. De winkel verkoopt replica tegels, wijnen, kazen en andere zuivelproducten. Niet verrassend, de bovenverdieping cafe-restaurant heeft een sterke lactose thema.

  De Pfunds Molkerei Dresden werd opgericht in 1880

 • Sogestrasse is de grootste en meest belangrijkste winkelstraat in Bremen. Vroeger werd de straat gebruikt door varkensboeren. Het was de route die werd gebruikt om bij de slagerijen te komen.

  Tegenwoordig staat de straat vol met leuke winkels. Je vindt er met name de grootte mainstream winkelketens. Historisch boeren gebruikt om hun varkens op deze weg naar het water kant waar de slachthuizen waar zich leiden.

 • Winkelenin Bremen is verrassend veelzijdig. Je vindt in de duitse stad leuke kleine winkeltjes waar je heerlijk kunt snuffelen. Denk aan leuke antiek- en curiosa zaken, maar ook aan unieke speelgoedwinkels, bakkerijen en natuurlijk de vele boetiekjes  met de laatste fashion. 

  Naast de vele kleine winkeltjes die Bremenrijk is vind je in Bremen ook een aantal grote winkelcentra met bekende en vooral verrassende winkels.

 • Wandel en winkelen in een middeleeuwse ambiance. In een van de bekendste straten van Bremen, de Böttcherstraße waan je je heel even in de middeleeuwen. In deze bijzondere straat kun je heerlijk wandelen en je vergapen aan de prachtige gebouwen. De Böttcherstraße is iets meer dan honderd meter lang en is de verbining tussen het centrum van Bremenen de Weser markt. De weg werd gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw en je vindt er onder andere het Becker museum. 

  Daarnaast is de Böttcherstraße rijk aan winkels. Je vindt er vooral veel bijzondereen exclusieve winkeltjes. Denk aan uitzonderlijke mode, souvenirs, ambachtelijke en leuke kadowinkels. Naast de winkels kan je er ook even lekker relaxen op een terrasje of een drankje doen in de leuke cafe's.  

  Image by Allie Caulfield